Bokföringshjälp för företagare

Många företagare, kanske främst nystartade sådana gör ofta misstaget att inte anlita bokföringshjälp. Det kanske mest ser ut som en onödig kostnad och något som man kan göra själv för att spara pengar. Men de flesta har inte den kunskap som behövs och det kan bli både dyrt och besvärligt att få ordning på redovisningen om inte allt gjorts på rätt sätt från början.

Det finns ganska många bokföringssiter på nätet som verkar enkla att använda och som är gratis eller nästan gratis. Det är lätt att överskatta sin egen förmåga och kanske framför allt den tid det tar att få allt rätt, tid som hade kunnat användas till företagets kärnverksamhet i stället. Att anlita bokföringshjälp via en redovisningsbyrå kan ge många fördelar och därför en ren besparing i slutändan.

Varför behövs bokföringshjälp?

Att redovisa ett företags verksamhet omfattas av rätt många regler, bokföringslagen är en av dem. Regelverket kan över tid förändras, nya krav ställas och momssatserna förändras liksom rätten att dra av för olika saker. Det säger nästan sig själv att den som arbetar på heltid med dessa saker gör det bättre än en företagare som har helt annat typ av verksamhet och kanske försöker få till bokföringen när det vanliga arbetet är avslutat för dagen eller veckan. Dagens företagsklimat kräver Modern Ekonomi och smarta lösningar så du inte riskerar att betala för mycket i skatt eller missa viktiga avdrag. Den som väljer att anlita bokföringshjälp kan få hjälp med många olika saker utifrån behov.

  • Löpande redovisning och bokföring
  • Momsredovisning och skatter
  • Bollplank och experthjälp
  • Bokslut och periodiseringar
  • Tidsvinster

Tid är pengar

Det må vara en klyscha, men tid är faktiskt pengar på ett väldigt konkret sätt inom det här området. Låt oss säga att du håller datakurser i ditt företag och har ett timpris på 1 500 kr. Bokföringshjälp går att få för betydligt lägre pris och den som är bokföringsproffs gör jobbet dubbelt så snabbt som om du själv ska göra det. Och dessutom blir det mycket mer komplicerat när det är dags för bokslut, då blir det lätt många, långa timmar över lagtexter och bokföringsprogram för den som inte är proffs. Tid som kan användas till bättre saker.