Skapa en företagskultur

Vad gör det roligt att jobba?

De flesta av oss har någon gång i livet haft ett jobb som vart allt annat är roligt. Kanske till och med ett jobbigt jobb. Men också arbetsplatser som vart fyllda med härliga kollegor, givande arbete och utvecklande uppgifter. Men den stora frågan kvarstår. Vad är det som skiljer dessa åt? Vad är det som gör skillnad?

Vad är ett bra jobb?

Det finns många saker som avgör vad som blir ett givande och enkelt uttryckt ”bra” jobb. Men det är också mycket subjektivt vad som gör ett bra jobb.

Det som kan vara givande och inspirerande för en person kan vara stressigt och krävande för en annan person. Därför måste vi utgå ifrån att en bra arbetsplats till viss del måste vara anpassningsbara.

Därför bör du se över möjligheterna till personlig anpassning. Alla sätt som går att anpassa efter din arbetstagare gör deras liv lite enklare. Och det gör att de i längden är mer lojala och nöjda. Detta är ett bra sätt att hålla kvar kompetent arbetskraft. Var lyhörd, och se till att de arbetstagandes åsikter tas på allvar. Om de fastnar någonstans i ledet för att ert företag är för hierarkiskt så behöver ni se över även detta.

All feedback är bra feedback! Även om den kan vara jobbig att ta emot behöver du inte bli nedstämd. Om du analyserar innehållet kan du hitta värdiga lärdomar. En person som är arg över lönen kan innebära att ni kanske bör se över era ersättningar. Ni kanske kan göra det mer jämlikt? Eller ni kanske kan erbjuda andra förmåner som ger mervärde för de anställda.

Öka trivsel

Vad är en lämplig trivselaktivitet? Det skiftar såklart beroende på bolag, budget och affärsområde. Men här kommer några exempel på saker som kan skapa trivsel på din arbetsplats. Ett pingisbord i foajen kanske inte är något huvudbry för en reklambyrå, men kan ge ett oseriöst intryck för en läkarmottagning.

Fundera vad som skulle uppskattas eller kännas lämpligt och görbart på just ditt företag.