Därför ska du ha porttelefoni på företaget

Om du driver ett företag och har ett fysiskt kontor eller någon annan typ av lokal är det bra att ha en porttelefon. Du måste alltid tänka på säkerheten som företagare och då är det många aspekter som räknas. Här kan du läsa mer om fördelarna med att använda en porttelefon.

Det finns många olika modeller av porttelefoner som kan passa ditt företag. Hos https://www.sectragon.com/tjansten/porttelefoni/ hittar du till exempel produkter med eller utan kamera. Du kan även koppla porttelefonen till din mobil så du alltid kan ha koll på när någon vill komma in genom dörren.

Fördelarna med att installera porttelefon

En av de stora anledningarna till att installera en porttelefon är att folk inte kan gå och komma hur de vill. De måste alltid anmäla sig i dörren innan de blir insläppta. Det passar till exempel dig som bara erbjuder en tjänst med tidsbokning. Det känns också tryggare för dina anställda på företaget. Om du väljer en porttelefon med kamera kan du också se den som står utanför dörren vilket ytterligare ökar säkerheten.

Här kan du installera en porttelefon

Det finns många olika ställen du kan sätta upp din porttelefon, det inkluderar:

  • Vid en ytterdörr
  • Vid en entrédörr inne i en större lokal
  • Vid specifika rum som kräver lite mer översikt

Du kan göra en egen analys av vilka behov ditt företag har. Då är det ganska enkelt att peka ut vart det skulle passa bra med en porttelefon.

Så kan du öka säkerheten ytterligare

Det finns flera åtgärder du kan vidta för att få företaget att kännas ännu säkrare. Du kan till exempel ge alla anställda brickor som de alltid ska bära med dig. Dessa ska ha en bild och ett anställningsnummer. Det passar speciellt bra på ett lite större företag där det finns flera olika avdelningar. Då är det inte alltid dina anställda har koll på vem som är vem. Du kan också överväga att sätta in kameraövervakning i vissa lokaler på ditt företag. Då har du alltid en bevisbörda att ta fram ifall det skulle ske något. Det är en bra början mot ett säkrare företag.