Så blir rekryteringen lyckad

Att hitta rätt medarbetare till rätt position är inte alltid det enklaste. Det är dock viktigt att rätt person anställs. En felrekrytering är väldigt kostsam ur flera avseenden.

En felrekrytering kan bli en dyr historia för framförallt företaget i fråga och för att minska risken att få fel person på fel plats kan det vara en bra investering att ta extern experthjälp med rekryteringen. Det finns specialister på rekrytering av ekonomer som kan se till att rätt medarbetare hamnar på rätt stol. Ett bra rekryteringsföretag kan tillhandahålla rekryterare som vet vad som krävs för att en rekrytering ska bli lyckad. En bra rekryterare har den expertis som krävs för att hitta rätt person att anställa. När du anlitar ett nischat rekryteringsföretag kan du dessutom få hjälp av riktigt vassa rekryteringskonsulter inom exempelvis ekonomi. Det ökar chanserna ännu mer att hitta rätt.

Rekrytering är ett hantverk

Att rekrytera en ny medarbetare tar mycket tid i anspråk. Om rekrytering inte ingår i dina arbetsuppgifter ska du frigöra tid till att kunna hitta rätt person. Då ska du kvalitetssäkra processen och sammanställa en mängd sökandes information för att sedan komma fram till lämpliga kandidater. Om du inte är utbildad rekryterare kan vissa moment vara svåra att göra och då är det lätt att det blir fel. Tiden du lägger ner på rekrytering kostar också pengar. Rekrytering är ett hantverk som kräver övning för att få den expertis och kompetens som krävs för att hitta bra medarbetare. Om du inte har den kompetensen och expertisen är det bättre att anlita en extern part.

En skicklig rekryterare vet hur rätt person hittas

Rekryterare vet också ofta vilka kandidater som söker jobb eller vilka som är öppna för förslag. De har helt enkelt en bra koll på vilken arbetskraft som finns. Skickliga rekryterare kan även på kort tid få en bra spridning av din jobbannons. Det ökar chanserna att hitta rätt person med rätt kompetens. En bra rekryterare vet också hur en jobbannons ska utformas på allra bästa sätt för att locka till sig rätt sökanden. Det är även det en konst att komponerar ihop en riktigt bra jobbannons. En felrekrytering kostar mycket tid, energi och pengar för företaget men även för kandidaten. Det är för allas skull att rekryteringen ska bli lyckad.