Frilansa och tjäna pengar utan eget företag

Vet du att du kan frilansa och tjäna pengar utan att behöva starta företag? Du kan börja redan idag om du vill. Du slipper allt det där som kan upplevas krångligt med företagande på traditionellt sätt. Att vara egenanställd är enkelt och du bestämmer själv hur du vill jobba, när du vill jobba och vad du vill jobba med.

Har du något du är riktigt bra på? Något som folk i din närhet brukar be dig om hjälp med eller kanske beställa av dig? Du kanske tillverkar fantastiska kläder eller smycken bara för att du kan? Eller är du kanske en snitsare på teknik som brukar få påringningar från både grannar och avlägset bekanta när något strular? Då är det kanske dags för dig att börja använda fakturering med Cool Company och tjäna pengar på det du är expert på!

Börja redan idag

Du som vet ditt värde, eller kanske snarare värdet av den speciella kunskap du har, det just du kan erbjuda kunderna, du kan faktiskt börja frilansa som egenanställd redan idag. Det är väldigt enkelt att komma igång och det kostar inte en enda krona förrän du gjort ditt första uppdrag och din första faktura är på väg till kunden. Det här kan vara ett bra sätt att testa en företagsidé och smygstarta utan att låsa kapital.

Fördelar med att vara egenanställd

Den allra största fördelen är förstås att du slipper allt krångel med att registrera företag och lära dig allt det där som behövs. Du kör snabbt och enkelt igång direkt, din hobby blir ditt jobb i den omfattning du själv vill. Du tar ut lön som är skattad och klar, hur stor den blir beror förstås på hur många uppdrag du gjort. Har du haft utlägg så kan du självklart göra avdrag för dem och som egenanställd är du förstås försäkrad när du utför dina uppdrag.

Du kan erbjuda dina kunder ROT och RUT-avdrag om dina tjänster ligger inom den sektorn och det bästa av allt är kanske att du som frilansare kan ansluta dig till ett nätverk som hjälper dig att hitta nya uppdrag.