Därför bör entreprenörer kunna ekonomi

Drömmer du om att starta eget företag? Då kan det vara en god idé att skaffa dig grunder i ekonomi. Som entreprenör måste du ha koll både på utgifter och intäkter för att få ditt företag att bli lönsamt.

Många nystartade företag misslyckas redan efter ett eller ett par år. Anledningarna är många, men dålig ekonomi är en av de främsta anledningarna. Det räcker inte att du som entreprenör har en bra idé. Du måste även kunna grunderna i ekonomi för att sköta ett företag. Du behöver dock inte utbilda dig till civilekonom bara för att starta bolag utan det räcker med kortare ekonomiutbildningar. Här hittar du de bästa tipsen.

Ekonomi är grunden i företagande

Som entreprenör måste du ha koll på ekonomi eftersom det är grunden i företagandet. För att företaget ska vara lönsamt krävs det att intäkterna är större än utgifterna. Det låter enkelt, men det finns många olika finansiella parametrar och nyckelbegrepp som är extra viktiga att ha koll på. Hur ser exempelvis företagets vinstmarginaler ut? En ekonomiutbildning från https://exedsse.se/program/ekonomiutbildning/ ger företagare, chefer eller aspirerande entreprenörer en grundläggande förståelse för företagets ekonomi samt verktyg för att kunna analysera finansiella rapporter och förstå hur de externa och interna finansiella aspekterna samspelar. Med den kunskapen kan du som företagare förstå kopplingar mellan strategiska beslut och ekonomiska konsekvenser vilket i sin tur hjälper dig att utveckla din verksamhet. Hos SSE Executive Education finns flera olika ekonomiutbildningar vilket gör att du kan välja en som passar just ditt och ditt företags behov. De flesta är relativt korta och vissa är dessutom online. Det gör att du kan kombinera utbildningen med jobb.

Lär dig ekonomi och minska risken för konkurs

Många tror att det räcker att ha en unik företagsidé och läsa på lite om olika företagsformer för att lyckas som företagare. Tyvärr visar statistik att många nystartade företag går i konkurs redan inom tre år. Brist på pengar är en av de vanligaste orsakerna. Att tidigt vara insätt i ekonomi och försäljning, exempelvis genom att förstå kundbehovet, kan minska riskerna för konkurs i ett tidigt skede. Det finns ingen garanti att ditt företag kommer att lyckas, men genom att ha bättre förståelse för företagets ekonomi kommer du garanterat att vara bättre rustad.