Så ökar du chanserna att få uppehållstillstånd

Att ansöka om uppehållstillstånd i Sverige kan kännas knepigt för många, speciellt om du inte kan språket. För att öka chanserna för att få det beviljat kan det vara värt att ta hjälp. En professionell advokat som kan sin sak kan företräda dig på bästa sätt.

Om du varit i Sverige ett tag och arbetat kanske du har börjat fundera på att flytta hit permanent. Migrationsrätt är en djungel och för att veta vad du behöver göra och för att öka dina chanser att få uppehållstillstånd är det bra att anlita en advokat inom migrationsrätt som kan hjälpa dig. Att ensam navigera dig runt inom byråkratiska rättsprocesser är inte enkelt, speciellt inte när du är ny i Sverige. Att då få stöd och råd av en advokat som är proffs inom området är en trygghet.

Att ta hjälp från början är en bra idé

Insurance,Agent,Consulting,Mature,Family,Couple,,Discussing,Health,Insurance,,SigningMigrationsrätt spänner över ett stort rättsområde som behandlar alla utländska medborgares rätt att vara i Sverige. En advokat kan vara behjälplig med allt från att söka asyl till att ansöka om arbetstillstånd eller uppehållstillstånd. Det är en bra idé att försöka hitta en advokat som har lång erfarenhet och en gedigen kompetens inom migrationsrätt. När du har en advokat som kan företräda dig och som du känner förtroende för kan du känna dig trygg med att få bästa möjliga hjälp. Om du har problem med språket kan du be om att få en tolk som pratar ditt språk.

Det finns olika typer av uppehållstillstånd

När det gäller ansökan om arbetstillstånd är det viktigt att allt blir rätt från början. Därför är det av största vikt att söka hjälp direkt från början för att spara tid och energi. När du har ett beviljat uppehållstillstånd i Sverige har du rätt att bo och leva här som vilken annan medborgare. Det är dock viktigt att veta att det finns två typer av uppehållstillstånd, ett permanent och ett tidsbegränsat. Det kan finnas olika skäl till att vilja få uppehållstillstånd i Sverige som exempelvis studier eller som arbetstagare. Ibland kan det vara svårt att få ett bevilja uppehållstillstånd men du ökar dina chanser avsevärt när du har professionell hjälp.