Öka lönsamheten med effektiv löneadministration

Genom att outsourca löneadministrationen på företaget kan du skapa en effektivare verksamhet. Det lönar sig på flera sätt och i denna text kommer vi att belysa de tre främsta fördelarna.

För att outsourcingen av lönerna ska fungera tryggt och säkert gäller det att välja en kompetent och erfaren leverantör. Aditro är en av de främsta inom outsourcing av lön och HR. Hos dem får du en helhetslösning som tar hand om alla tänkbara frågor inom personal- och lönehantering.

3 främsta fördelarna med outsourcing av lön

Salary,Text,Written,On,Wooden,Block,With,Stacked,Coins,OnSlipp tråkiga sysslor
Att starta eget företag drömmer många om men att ha eget företag är inte alltid en dans på rosor. Exempelvis är det vanligt att tycka att administration såsom bokföring, löner och momsdeklarationer är tråkigt. Genom att köpa in denna typ av tjänster slipper du göra det själv och kan ägna tiden åt företagets affärsidé. Detta kommer dessutom troligen att löna sig i längden eftersom det gör att företagets intäkter ökar.

Minska kostnaderna
I de flesta företag kräver lönehanteringen endast en arbetsinsats på några dagar i samband med att lönerna ska betalas ut. Det gör att det blir en onödig kostnad att anställa en person på heltid som inte har tillräckligt att göra övriga dagar på månaden. Genom att outsourca lönerna betalar företaget endast för de timmar som löneadministrationen kräver.

Få effektivare arbetsplats
Något som är lätt att förbise är att outsourcing lönar sig eftersom det blir färre onödiga frågor. Med en löneadministratör på plats i en verksamhet är det vanligt att övriga medarbetare när som helst går förbi för att fråga något som personen egentligen snabbt kan kolla upp själv. Att ringa upp en person som sitter på ett annat företag för denna typ av frågor är mer ovanligt. Risken att löneadministratören avviker från rutiner, som exempelvis när utlägg ska betalas ut, är också mindre. Det gör att all administration omkring själva lönehanteringen blir mer tidseffektiv och inte lika upphackad.

Tänk på detta vid outsourcing av lön

  • Välj en erfaren firma som även kan hantera vissa HR-frågor vid behov.
  • Gör en ordentlig genomgång av vilka arbetsuppgifter som konsultföretaget ska hantera och be att få en tydlig offert.
  • Välj ett företag som erbjuder flexibla lösningar som passar just er verksamhet.
  • Följ regelbundet upp hur löneadministrationen fungerar i praktiken.