Förbättra inomhusklimatet på kontoret

Gröna växter bidrar till en mer estetiskt tilltalande arbetsplats, men gröna växter gör faktiskt väldigt mycket mer än så. De har nämligen också en positiv effekt på medarbetarnas hälsa och välbefinnande. Växter är helt enkelt vackra att se på och så ökar de trivseln och får oss att må bättre.

Att placera krukor med gröna växter på kontoret har visat sig ha många fördelar. Det finns många olika växter till ditt kontor att välja mellan. Gemensamt för dem alla är att de renar luften inomhus och kan på så sätt hjälpa till att minska stressen och öka produktiviteten.

Välj växter till kontoret

Vid val av växter till ett kontor gäller det att tänka praktiskt. Växterna ska självklart se trevliga ut och öka trivseln, men det är också viktigt att de är lättskötta. Här ger vi förslag på några växter som passar utmärkt att ha i en kontorsmiljö.

  • fredskalla – en bra luftrenande växt som trivs både i ljus och mörka lokaler.
  • guldpalm – en stor växt som trots sin storlek inte behöver mycket vatten.
  • svärmorstunga – en tålig växt som tål mörka omgivningar och är enkel att sköta om.
  • gullranka – en slingrande växt med gulgröna blad som trivs nästan överallt.
  • paradisträd – en lättskött suckulent som finns i olika varianter och färger.

Välj gärna lite olika typer av gröna växter när det är dags att köpa in växter till ditt kontor. Stora växter kan placeras direkt på golvet. Det blir en fin detalj nära kontorets ingång och ger besökare ett trevligt första intryck av arbetsplatsen. Stora växter kan också ställas på golvet mellan skrivborden för att gränsa av de olika arbetsplatserna. Mindre växter kan ställas både på skrivborden och på fönsterbrädorna.

Fördelar med växter på arbetsplatsen

Vi har redan sett att växter renar och förbättrar inomhusluften. Detta bidrar i sin tur till en mer hälsosam och stressfri miljö samt en större produktivitet. Gröna växter på kontor har också många andra fördelar. De dämpar till exempel störande ljus, förbättrar luftfuktigheten, stimulerar kreativiteten och kan till och med sänka sjukfrånvaron. Växter kan också fungera som rumsavdelare mellan olika arbetsytor. Att skaffa gröna växter till kontoret har många fördelar och är alltså ett mycket klokt val ur många perspektiv.